Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Митрополит відзначив нагородами священників, що служать за кордоном

1 перегляди

Урочиста Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди празника Обрізання Господа нашого Ісуса Христа та дня спомину  святого Василія Великого,  відбулася 14 січня у Марійському духовному центрі «Зарваниця». Очолив Богослужіння архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк спільно з єпископом Кам’янець-Подільським Іваном (Куликом), єпископом-помічником Теодором (Мартинюком) та священнослужителями.

Після Богослужіння митрополит Василій в знак вдячності за ревне й добре служіння на благо Української греко-католицької церкви та українського народу надав право носіння набедреника о. Марку Ярославу Семегену – настоятелю собору Святої Софії у місті Римі, президенту товариства «Свята Софія» та о. Августину Зоряну Атаманюку, який здійснює служіння у німецьких парафіях міста Дахау та околицях, відповідальний за  душпастирство молоді у парафії Успення Пресвятої Богородиці, служить капеланом у будинках престарілих та клініці міста Дахау, крім цього о. Августин ділиться цінним досвідом з пасторальної психопедагогіки  зі студентами старших курсів Тернопільської вищої духовної семінарії ім. патріарха Йосифа Сліпого.

До слова, набедреник – церковна відзнака, яка носиться на правому бедрі й символізує духовний меч священнослужителя, а саме Слово Боже, яким він озброєний для боротьби з невір’ям і нечестям за правду й справедливість, означає перемогу Господа над смертю.

пресслужба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися