Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці відбулися ієрейські свячення нового священника

516 перегляди

20 жовтня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк уділив ієрейські свячення диякону Андрію Волянюку, випускнику Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого. Урочиста подія відбулася в малій базиліці Зарваницької Матері Божої, де зібралися численні паломники та духовенство.

У Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулися священничі свячення диякона Андрія Волянюка, які очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Урочиста подія пройшла 20 жовтня під час Архиєрейської Божественної Літургії у малій базиліці Зарваницької Матері Божої. Співслужили митрополиту віце-ректор І курсу Тернопільської духовної семінарії та сотрудник Марійського духовного центру о. Микола Медюх, отець Андрій Олійников та інші священнослужителі.

Після Літургії архиєпископ Василій привітав новопоставленого о. Андрія, бажаючи йому святості, ревності та відданості у священничому служінні. У своєму слові до паломників митрополит закликав кожного вірного не припиняти молитися за захисників України, полонених, вимушених переселенців та людей в окупації, а також просити у Господа якнайшвидшої перемоги над злом для нашого народу.

Новопоставлений ієрей о. Андрій Волянюк також звернувся зі словами подяки до митрополита Василія, духовних наставників, викладачів Тернопільської духовної семінарії, своїх батьків, дружини та всіх близьких, які супроводжували його на шляху до священства.

«У цей особливий момент хочу висловити подяку Богові та Пресвятій Богородиці, зокрема перед Її чудотворною Зарваницькою іконою, за дар бути тут і за можливість бути священником. Євхаристія для мене є тим джерелом і Таїнством, яке зміцнює мене і всіх людей у будь-які періоди життя».

Цей день був особливим не лише для новопоставленого священника, але й для всіх присутніх, адже священничі свячення — це завжди важливий момент для духовного зміцнення, спільної молитви за справедливий мир в Україні.

Вам може також сподобатися