Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці висвятили нового диякона під час спільної молитви за мир в Україні

566 перегляди

12 жовтня у Марійському духовному центрі «Зарваниця», який є одним із найважливіших місць паломництва для українців, відбулися дияконські свячення піддиякона Андрія Волянюка. Ця подія стала частиною великої молитовної прощі спільнот «Матері в молитві», катехитів та духовенства Української Греко-Католицької Церкви. Всі присутні молилися за мир в Україні та перемогу над агресором.

Цього дня до Зарваниці з’їхалися численні прочани з різних регіонів України, щоб єдиною молитвою просити Господа про захист для нашої країни та військових, які боронять її від ворога.

З благословення архиєпископа і митрополита Василія Семенюка дияконські свячення Андрію Волянюку уділив владика Володимир Фірман, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський. У співслужінні з владикою Максимом Рябухою, єпископом-помічником Донецького екзархату, свячення стали важливою подією для духовної спільноти.

Після завершення богослужіння владика Володимир привітав нововисвяченого диякона, побажавши йому віддано виконувати Божу волю та залишатися вірним у служінні на шляху до священства. Архиєрей також закликав усіх паломників та кожного українця-християнина постійно молитися за перемогу України та кращу долю для її народу.

Довідка:
Андрій Волянюк у період 2008-2013 рр. навчався у Тернопільському національному педагогічному університеті на факультеті компʼютерних наук.
2013-2020 рр. – навчався у Тернопільській духовній семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого.
З 2021 р. по 2024 р. перебував на навчанні в Римі, в Папському університеті Святого Хреста на факультеті Інституційних соціальних комунікацій, де успішно захистився та отримав науковий ступінь ліценціата.

Вам може також сподобатися