Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулося святкування Дня катехита

549 перегляди

День 12 жовтня 2024 року став важливою подією в житті Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. З благословення архиєпископа і митрополита Василія Семенюка у Зарваниці зібралися катехити та духовенство для спільної молитви, духовного збагачення і підготовки до нового навчального року.

Святковий день розпочався з урочистої Божественної Літургії, яку очолили владики Максим Рябуха, єпископ-помічник Донецького екзархату та Володимир Фірман, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

У своїй проповіді владика Максим наголосив на важливості покликання катехитів, підкресливши, що катехизація – це не лише передавання знань, а й виховання у вірі та любові до Бога. Він закликав катехитів бути провідниками Божої благодаті для дітей і молоді, зокрема у сучасному світі, де роль катехитичного служіння стає ще важливішою.

По завершення Літургії владика Володимир благословив усіх катехитів та вручив їм документи про канонічну місію, засвідчуючи їхню готовність до служіння в новому навчальному році. Усього 172 катехити отримали канонічну місію на катехитичне служіння, що підтвердило їхню готовність продовжувати навчати і виховувати вірян, збагачуючи їх духовний досвід.

Після спільного обіду, який став нагодою для спілкування та обміну досвідом, відбулася катехиза на тему «Святе Письмо – джерело катехизації», яку провів отець Василь Сліпчук. Він наголосив на важливості Святого Письма як основного джерела натхнення для катехитів і закликав завжди черпати духовну силу з Божого Слова.

У Зарваницькому парафіяльному храмі Пресвятої Трійці владика Володимир від імені митрополита Василія Семенюка та єпископа-помічника Теодора Мартинюка висловив щиру подяку катехитам за їхню віддану працю та служіння. Він підкреслив, що їхня діяльність є невід’ємною частиною життя Церкви, адже завдяки їхнім зусиллям віряни мають змогу духовно зростати та поглиблювати свої знання про Бога.

Від імені всієї катехитичної спільноти Тернопільсько-Зборівської архиєпархії голова катехитичної комісії о. мітрат Роман Грижук висловив щиру вдячність митрополиту Василію та його єпископам-помічникам Теодору і Володимиру за їхнє пастирське благословення та душпастирську опіку катехитів.

Святкування в Зарваниці стало не лише духовним піднесенням для катехитів, але й нагадуванням про їхню важливу місію в сучасному світі. Повертаючись додому, катехити відчули оновлені сили та Божу благодать, готові продовжувати свою місію, збагачені досвідом і духовною підтримкою, отриманою під час прощі.

Вам може також сподобатися