Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Проща в Зарваниці об’єднала працівників Головних управлінь ДСНС України з різних областей

by Vira Moroz
234 перегляди

Щорічно 17 вересня в Україні відзначають День рятівника і доброю традицією для працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій стало напередодні свого професійного свята відвідувати духовну святиню – Марійський духовний центр «Зарваниця». Так у неділю, 15 вересня, відбулося чисельне XVIII професійне паломництво до дому Зарваницької Богородиці працівників Управління ДСНС України. До молитовної спільноти долучилися спеціалісти служби з надзвичайних ситуацій з Херсонської, Рівненської, Чернівецької, Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей, а також члени їхніх сімей. Очолили прощу начальник Головного управління ДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей та начальники Головних управлінь ДСНС інших областей.

У малій базиліці  Зарваницької  Богородиці присутні об’єднались у великому молитовну спільноту, щоби  перш за все просити Бога справедливого миру для України, припинення бойових дій, опіки Богородиці для наших захисників і рятувальників, які в постійному ризику працюють у прифронтовій зоні.  Урочисту Божественна  Літургія очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк у співслужінні адміністратора о. м. Дмитра Квича, сотрудників о. Миколи Медюха й о. Василя Куриляка. Перед спільною молитвою митрополит освятив хоругву для Головного управління ДСНС України у Херсонській області.

«Щорічно ви приходите на професійну прощу працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Ваша місія, служіння є надзвичайно величним, адже ціною свого життя ви рятуєте життя інших людей: у воді, у вогні, у різних аваріях і надзвичайних ситуаціях. А зараз ви мужньо захищаєте нашу державу  від окупанта, розміновуєте території. Ви справжні герої!» – звернувся до рятівників митрополит Василій. Також архиєрей щиро подякував начальнику Тернопільської області, полковнику Віктору Маслею, який заохочує рятувальників інших областей приїжджати на спільну молитву.

На згадку про паломництво архиєпископ вручив присутнім начальникам Головних управлінь ДСНС України Херсонської, Рівненської, Чернівецької, Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей, їх заступникам і провідним працівникам митрополичі грамоти й ікони Зарваницької Богородиці.

Відтак у каплиці над чудотворним джерелом відбулося освячення води. Біля пам’ятника загиблим захисникам України присутні молилися панахиду, під час якої поіменно згадали всіх працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які загинули, з великою честю і неймовірною відвагою виконуючи свій професійний обов’язок. Завершилося паломництво молитвою на  Хресній дорозі та в Українському Єрусалимі.

Вам може також сподобатися