Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Вірні Зборівського та Озернянського деканатів прийшли на прощу до Зарваниці

by Vira Moroz
517 перегляди

Щороку паломники як вірні діти Небесної Матері зі щирою вірою, любов’ю, надією в серці й ревною молитвою на устах приходять до Зарваниці, щоби просити миру для України і добра для своїх родин. Саме так у суботу, 3 серпня, вірні Зборівського та Озернянського деканатів чисельно здійснили прощу до Марійського духовного центру «Зарваниця». Прочани разом зі своїми душпастирями численно прибули до святого місця,  щоби просити в Господа і Його Матері заступництва для наших воїнів, перемоги для України.

Присутні зібралися біля парафіяльного храму Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці, приступили до чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої. У каплиці Всіх святих українського народу відбулася Божественна Літургія, яку очолив та звернувся з пастирським словом  у час проповіді декан Озернянський о. Василь Миць.  Співслужили священники Зборівського та Озернянського деканатів та отці-організатори  щорічної прощі родин мігрантів «Самбір-Зарваниця». Прочани об’єдналися у молитовну спільноту, приступаючи до святих Таїн Покаяння і Євхаристії, користали духовно, перебуваючи у святому місці.

Декан Зарваницький о. Володимир Топоровський щирими словами висловив подяку декану Зборівський о. Віталій Вовк та декану Озернянському о. Василю Мицю за високий рівень організації паломництва, адже це одна з найчисельніших деканальних прощ до Зарваниці. Також отець подякував присутнім за жертовність, відвагу й довіру до Бога. Чудовим співом спільну молитву возвеличив молодіжний хор м. Зборова.

Продовжуючи добрі традиції, паломники пройшли зі запаленими свічками та піснею прослави Зарваницької Богоматері до Марійського духовного центру. У каплиці над джерелом відбувся Молебень до Пресвятої Богородиці та чин освячення води. Відтак вірні повернулися до своїх домівок, відбувши Божу благодать у святому місці.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися