Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Ювілейний захід з нагоди 25-річчя діяльності спільноти «Подружні зустрічі» в Україні

by Vira Moroz
352 перегляди

У суботу, 27 липня, у Марійський духовний центр «Зарваниця» відбулося відзначення 25-річчя з нагоди початку діяльності спільноти «Подружні зустрічі» в УГКЦ. Ювілейний захід зібрав разом у святому місці чимало подружніх пар, які щоденно живуть за принципами спільноти, в «діалозі, як шляху стосунків з Богом і людиною». Прибули аніматори зі всіх осередків, а також засновники спільноти «Подружні Зустрічі» Ірена і Єжи Ґжибовські з м. Варшави та Міжнародні лідери правління спільноти Едита та Якуб Хочевські з м. Кракова.

Розпочалися урочистості зі спільної молитви, подружні пари взяли участь в Божественній Літургії, яку очолив духівник спільноти о. Андрій Пиптик. Ювілейний захід відкрили Національні лідери Богдан та Оля Чайківські,  вступну зустріч провели засновники міжнародної спільноти та с. Єротея, СНДМ.

Зустрілися з подружніми парами, щоби привітати спільноту з чудовим ювілеєм і побажати впевненого розвитку, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк і єпископ-помічник Володимир Фірман.

Відтак пари відвідали парафіяльний храм, де молилися Молебень до Пресвятої Богородиці перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої. У вечірній час вони молитовно пройшли Хресною дорогою патріарха Йосифа Сліпого, а на завершення дня, який був насичений теплом і спілкуванням, відбувся натхненний вечір спогадів зі колоритною програмою від Родинного гурту «Зерно».

У неділю святкування продовжилося, подружні пари взяли участь в Архиєрейській Святій Літургії, яку в малій базиліці Зарваницької Матері Божої очолили екзарх Луцький владика Йосафат Говера і єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк. Співслужили з архиєреями священники-духівники різних осередків спільноти з усієї України.

Владика Теодор зазначив, що «саме «Подружні зустрічі» об’єднують чоловіків і дружин у спільноту. Ми прагнемо, щоб спільнота була знаною в усій Україні. Однак ця чудова спільнота є прикладом подружь, що носять у своєму серці Божу любов». Також єпископ привітав усіх учасників Ювілейного заходу, а особливо закордонних гостей – засновників спільноти «Подружні Зустрічі» та Міжнародних лідерів  спільноти.

Вам може також сподобатися