Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулися духовні реколекції для священників

523 перегляди

Духовні вправи тривали у кілька етапів. Перший тур очолив о. Захар Михасюта, священник Коломийської єпархії, голова комісії у справах мирян та знавець Біблійного богослов’я.

З 14 по 16 жовтня відбувся третій тур реколекцій, а з 16 по 18 жовтня – четвертий. Ці духовні науки проводив отець-доктор Олег Кіндій, доцент кафедри богослов’я Філософсько-богословського факультету Українського Католицького Університету. Тематика його навчань наголошувала на Божій любові, яка спонукає до відповідальності перед Богом і ближніми.

Під час реколекцій священники щоденно молилися, відправляли Святі Літургії, жертвуючи їх за Україну, українське військо та перемогу над ворогом. Від імені митрополита Василія благословення священнослужителям передав єпископ-помічник Володимир Фірман, який провів зустріч із отцями та побажав їм Божої помочі в душпастирській діяльності.

На завершення реколекцій відбулася зустріч із представниками проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Метою зустрічі було ознайомлення духовенства з послугою сімейного патронату, яка надає підтримку сім’ям, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Також відбулася зустріч із Юрієм Тарнавським, керівником «Дому Преображення», який є консультантом із залежностей та провідником програми одужання.

Реколекції стали важливим часом духовного збагачення та оновлення для священників, які прагнуть глибше розуміти своє покликання та краще служити своїм вірянам у цей складний час.

Вам може також сподобатися