Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Зарваниця стала місцем духовного відновлення для дружин священників

1,7K перегляди

Протягом двох днів, з 11 по 12 жовтня 2024 року, дружини священників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії мали можливість духовно відновитися під час реколекцій у Зарваниці. За благословенням архиєпископа і митрополита Василія Семенюка, близько ста учасниць взяли участь у реколекціях, зібравшись разом для спільної молитви та духовного зростання.

Як одна мить промайнуло два дні наших реколекцій для дружин священиків. Духовні науки провадив отець Аліпій, ієромонах студит зі Львова. Темою реколекцій була Ісусова молитва.

Отець-реколектант зауважив, що час, потрачений на молитву, – це здобутий час, а не втрачений. Їмості роздумували над цінністю Ісусової молитви – короткої, єдиномисленої, яка не розсіює увагу, а концентрує її. Духівник наголосив, що ідея Ісусової молитви полягає у прикликанні Бога, який приходить і спасає. Ісусова молитва в тиші проникає в глибину нашого серця, аж до підсвідомості. Молимося до Бога Отця через Бога Сина у Святому Дусі. Господь приходить до нас і у наші глибини і у наші обмеженості, зцілює ті глибокі рани, про які навіть не знаємо. Ісусова молитва – це розмова, діалог людини з живим Богом, де ми висловлюємо прийняття Бога, називаючи Його на ім’я та віддання, де ми просимо про милосердя для себе.

Отець-реколектант заохотив до практикування контеплятивної молитви – від серця до серця. Всі присутні особисто досвідчили це на духовних практиках та спільній вечірній молитві. Натхнені цінністю короткої молитви, добродійки мали час на особисті застанови та час на пережиття духовного єднання спільноти.

Духовні реколекції відвідав єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Володимир Фірман і передав архиєрейське благословення від митрополита Василія. Владика висловив щиру подяку усім добродійкам за їхню участь у священничому служінні та у реколекціях. Єпископ підкреслив важливість спільноти дружин священників, наголошуючи, що їхня молитва та підтримка є невід’ємною частиною життя Церкви. Він зазначив, що саме завдяки їхній вірі та відданості священники можуть ефективніше нести своє служіння.

На завершення отець побажав всім учасникам днів духовної віднови вірності і витривалості у молитві, яка дає добрий плід – переміну, уздоровлення та нове серце.

Підготувала та поділилася своїми враженнями
Наталя Піняга,
учасниця реколекцій

Вам може також сподобатися