Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Вірні Залозецького й Козівського деканатів здійснили паломництво до Зарваниці

by Vira Moroz
508 перегляди

Будучи центром духовності, молитви, покаяння і любові Божої, Зарваниця постійно приймає вірних дітей Небесної Матері, які вимолюють тут потрібні ласки. 14 вересня, у празник Воздвиження чесного й животворчого Хреста, до відпустового місця прибули священнослужителі та вірні Залозецького й Козівського деканатів, щоби спільною молитвою за посередництвом  Зарваницької Богородиці просити Господа справедливого миру для України, припинення бойових дій, захисту для наших мужніх воїнів, а також згадуючи усіх загиблих захисників.

У церкві Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк. Співслужили владиці декан Козівський о. Роман Рокецький та священнослужителі Залозецького й Козівського деканатів. У пастирському слові владика Теодор Мартинюк висловив присутнім велику духовну підтримку і розраду в нелегкий час війни. Чимало хвилюючих питань турбують зараз кожного з нас, і у цих питаннях ми звертаємося до Бога. Саме за посередництвом Зарваницької Богородиці, нашої Небесної Матері, до якої ми часто приходимо, ми зможемо випросити у Господа перш за все миру, опіки для наших воїнів, спокою для їх родин.

Після спільної молитви владика Теодор сердечно привітав усіх присутніх, подякував за жертовність та любов до Несеної Матері. «Ми у день Воздвиження чесного і  животворящого Хреста здійснюємо паломництво до Матері Небесної і в серцях несемо наших воїнів. Перш за все тих, які вже віддали свої життя за нас, їхні сім’ї, батьків, дітей, дружин. Наших воїнів, які тепер є на передовій у великій небезпеці, усіх тих, хто виконує завдання захисту рідного народу. Не припиняймо молитися за них!» – звернувся на завершення владика Теодор до присутніх.

Традиційно паломництво продовжилося процесійною ходою до Марійського духовного центру, де у каплиці над чудотворним джерелом  відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці та чин освячення води.

Вам може також сподобатися