Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Відбулася VІІІ професійна проща працівників лісового та мисливського господарств

by Vira Moroz
978 перегляди

Доброю традицією для працівників лісового й мисливського господарств Тернопільщини стало паломництво  до дому Зарваницької Богородиці напередодні свого професійного свята. У п’ятницю, 13 вересня, вони прибули до Марійського духовного центру «Зарваниця», щоби взяти участь у VІІІ професійній прощі та ІІ професійній прощі Подільського лісового офісу «Ліси України», яке об’єднало працівників лісової галузі Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей. Очолив духовну подорож директор Подільського лісового офісу ДП «Ліси України» Василь Гончар.

Великою молитовною спільною зібралися лісівники у святому місці, щоби просити Господа справедливого миру для України, опіки  для наших захисників та благодаті для своїх родин. У малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, у співслужінні адміністратора малої базиліки о. м. Дмитра Квича й сотрудника о. Василя Куриляка.

Після Богослужіння архиєпископ Василій щиро привітав усіх присутніх з професійним святом та подякував, що у такий особливий  день вони чисельно прибули до святого місця, щоби просити  перемоги й благословення для всієї України. Особливо архієрей висловив подяку директору Подільського лісового офісу Василю Гончару, його заступнику Василю Хащовому й начальнику Південно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарств Павлу Золотому, вручивши митрополичі грамоти та пам’ятні ікони. Також грамотами архиєпископ відзначив заслужених працівників філій Подільського лісового офісу.

На завершення відбулося освячення води та молитва за Героїв, які віддали життя за незалежність  і кращу долю України. Лісівники також молитовно пройшли Хресною дорогою, відвідали Український Єрусалим і святині Марійського духовного центру.

Вам може також сподобатися