Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Проща вірних Бережанського та Саранчуцького деканатів

by Vira Moroz
1,1K перегляди

У тривожний час війни Зарваниця продовжує бути осередком щирої молитви й покаяння, куди неустанно приходять діти Пресвятої Богородиці. Цими вихідними до відпустового місця прибули вірні Бережанського та Саранчуцького деканатів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, щоби спільнотою скласти  до Господа молитви за захист для наших військових, які ціною життя дарують нам спокій, порятунок всіх постраждалих, за справедливий мир і перемогу України. Прочани та душпастирі разом молилися перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої

У каплиці всіх Святих українського народу відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив ректор Марійського духовного центру «Зарваниця», єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Володимир Фірман у співслужінні декана Саранчуцького о. Володимира Люшняка, Бережанського о. Івана Хрептака й священнослужителів цих деканатів. Милозвучним співом супроводжував Святу Літургію хор з м. Бережан. Також душпастирі послужили у святій Тайні Покаяння, щоб кожен мав змогу якнайглибше відчути Божу благодать, пережити зустріч з Христом.

До молитви долучилися учасники пішого паломництва «Слідами Патріарха Йосифа». Прибувши з Києва, Львова, Кам’янець-Подільського, Івано-Франківська й Тернополя, вірні пішки подолали шлях із родинного села патріарха Йосифа Сліпого с. Заздрості до Зарваниці. Багаторічними організаторами прощі є подружжя Богдана та Світлани Тернопільських.

Після Служби Божої владика Володимир сердечно привітав усіх присутніх, подякував за жертовність, любов до Несеної Матері та неустанну віру, що Пресвята Богородиця  прославлена у чудотворній Зарваницькій іконі неодмінно вислухає прохання дітей. Декан Зарваницький о. Володимир Топоровський пригадав паломникам історію чудотворного зцілення жителів м. Бережан від мору, про що свідчать подаровані срібні корони, які зберігаються біля ікони Зарваницької Матері Божої.

За доброю традицією духовенство і паломники процесійною ходою із запаленими свічками, піснею прослави Богородиці пройшли до Марійського духовного центру. У каплиці над чудотворним джерелом  відслужили молебень до Пресвятої Богородиці та чин освячення води.

Вам може також сподобатися