Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці відбулися реколекції для дружин священників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

1,7K перегляди

30-31 серпня 2024 року науково-просвітницький центр Марійського духовного центру “Зарваниця” став місцем зустрічі для дружин священників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. З благословення архиєпископа і митрополита Василія Семенюка добродійки зібралися, щоб разом помолитися та поглибити свою духовність.

Реколекції проводив ієромонах Аліпій (Федун), настоятель Святомихайлівського монастиря у Львові. Отець Аліпій у своїх розважаннях зосередився на важливості молитви в житті християнина, приділивши особливу увагу Ісусовій молитві.

Ісусова молитва, як зазначив о. Аліпій, – це безперервне звернення до Бога з коротким молитовним виразом “Господи Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене, грішного”. Цей вид молитви допомагає зосередити розум і серце на Бозі, поглибити особисту духовність та досягти внутрішнього спокою.

Учасниці реколекцій мали можливість не лише слухати духовні науки, але й брати участь у спільній молитві. У малій базиліці Зарваницької Матері Божої був організований молитовний ланцюг Ісусової молитви, під час якого всі присутні разом молилися за справедливий мир та припинення війни.

Духовні реколекції відвідав єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Володимир Фірман і передав архиєрейське благословення від митрополита Василія та висловив щиру подяку всім учасницям за їхню участь у цих духовних науках. Владика підкреслив важливість таких реколекцій для зміцнення віри та єдності Церкви і побажав усім учасницям подальших успіхів у духовному житті, невтомного запалу у служінні Церкві, міцного здоров’я, Божої благодаті на всіх життєвих шляхах та подякував дружинам священників за їхню самовіддану працю на благо Церкви. Єпископ висловив впевненість, що «учасниці реколекцій повернуться до своїх домівок з новими силами та натхненням, аби поширювати світло Христової любові у своїх родинах і громадах.»

«Цьогорічні реколекційні науки отець-реколектант зосередив на молитві. Провів нас шляхом молитви від Старого до Нового Завіту. Цікавим було почути про ступені молитви. Основними для мене стали слова, які актуальні сьогодні «Моліться і ніколи не падайте духом», – поділилася одна із учасниць реколецій п. Марія Січкарик..

Ця духовна зустріч стала важливим моментом для всіх учасниць, де вони мали змогу відновити свої сили, поглибити віру та отримати нові натхнення для свого духовного життя.

Вам може також сподобатися