Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Великоберезовицький і Микулинецький деканати відзначили День Незалежності України спільною прощею

261 перегляди

У день 33-ї річниці Незалежності України, 24 серпня, коли вся країна святкує цей знаменний день, особливою молитвою лунали серця вірян Великоберезовицького та Микулинецького деканатів. Прочани зійшлися до Зарваниці, щоб подякувати Богові за даровану свободу і випросити благословення для України та її захисників.

Ця проща стала особливо зворушливою на тлі викликів, з якими зіткнулась наша країна. В умовах повномасштабної війни, коли кожен день приносить нові випробування, паломники з особливою вдячністю зверталися до Пресвятої Богородиці з проханням про мир, перемогу та збереження українського народу.

Зарваниця – це не просто місце паломництва, це духовний центр України, де віряни відчувають особливу присутність Божої Матері. Протягом століть люди приходили сюди з молитвою, шукаючи втіхи, зцілення та благодаті. Сьогодні, коли наша країна переживає непрості часи, значення Зарваниці зростає в рази.

Святкову Літургію очолив о. Євген Кобильник, декан Великоберезовицького деканату у співслужінні священників з обох деканатів, а також священників з Буковини та Збаражчини, які спільно зі своїми парафіянами мали пішу прощу до Зарваниці.

Проповідь, яку виголосив о. Іван Зозуля, декан Микулинецького деканату, глибоко зворушила присутніх. Він закликав вірян до боротьби з різноманітними спокусами сучасного світу, надихаючись прикладом Пресвятої Богородиці. Отець Іван особливо наголосив на важливості участі у Таїнствах Сповіді та Євхаристії, зазначаючи, що саме в них ми зустрічаємося з живим Христом.

«Маріє, навчи нас приймати Ісуса Христа, навчи шукати Його, навчи нас любити Його», – закликав о. Іван Зозуля, підкреслюючи центральне місце Богородиці в житті кожного християнина.

Молитвою-піснею піше паломництво вирушило до Чудотворного Джерела, біля якого їх зустрів ректор Малої Базиліки Зарваницької Матері Божої отець-мітрат Дмитро Квич. Молебень до Пресвятої Богородиці та Освячення води завершили святкове паломництво.

У цей нелегкий для України час, коли триває війна, віра в Бога та єдність народу є нашою найсильнішою зброєю. Прочани, об’єднавшись у спільній молитві, виразили свою вдячність за можливість жити в незалежній державі, за захисників України та за всіх, хто постраждав від війни.

Проща до Зарваниці, яка відбулася в День Незалежності України, стала яскравим свідченням незламності духу українського народу.

Нехай молитви, піднесені біля чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері, принесуть мир, злагоду і процвітання нашій державі.

Вам може також сподобатися