Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Відбулася проща Великоглибочанського і Великобірківського деканатів

344 перегляди

У суботу, 17 серпня 2024 року, паломники з Великобірківського та Великоглибочацького деканатів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії здійснили традиційну прощу до всеукраїнської святині – Зарваниці. Віряни зібралися біля чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої, щоб піднести спільну молитву за мир в Україні, за перемогу наших захисників та за кожного українця.

Прочани з Великобірківського та Великоглибочацького деканатів, об’єднавшись у спільному пориві до Бога, звернулися до Небесної Цариці з проханням про мир, перемогу і збереження нашої держави.

Зарваницький декан о. Володимир Топоровський сердечно привітав усіх прочан, священників та їх деканів о. Мирона Сачика (Великоглибочацький деканат) та о. Михайла Пінягу (Великобірківський деканат).

Святкову Літургію очолив о. мітрат Роман Гриджук, який у своїй проповіді наголосив на важливості молитви в скрутні часи для нашої країни. А парафіяльний хор Пресвятої Трійці с. Шляхтинці Великобірківського деканату мелодійно возвеличив співом Божественну Літургію. Після богослужіння відбулася урочиста хода зі свічками до Чудотворного Джерела, де було звершено молебень до Пресвятої Богородиці та освячено воду.

Проща до Зарваниці в умовах війни стала не лише релігійною подією, а й потужним проявом національної єдності та незламності українського духу.

Вам може також сподобатися