Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Велична проща до Зарваниці об’єднала вірних Коломийської єпархії

176 перегляди

З 14 по 15 серпня відбулася традиційна проща вірян Коломийської єпархії Української Греко-Католицької Церкви до всеукраїнської святині – Марійського духовного центру “Зарваниця”. Прощу очолили єпарх Коломийської єпархії Василій Івасюк та єпископ-помічник Петро Голіней.

Проща розпочалася ввечері 14 серпня урочистою архиєрейською Божественною Літургією у Каплиці на подвір’ї парафіяльного храму. Богослужіння очолив єпископ-помічник Петро Голіней у співслужінні з єпископом Коломийським Василієм Івасюком та іншими священнослужителями.

На цю прощу прибула велика кількість паломників з різних куточків єпархії. Віряни прийшли до Богородичної святині з великим сердечним бажанням вимолити в Пречистої Діви Марії кращої долі для нашого народу.

У своїй проповіді єпископ Петро Голіней звернув увагу на глибоке богословське значення свята Успіння Пресвятої Богородиці. Він наголосив на важливості молитви за всіх, хто страждає внаслідок війни, зокрема за військових.

Після Херувимської пісні відбулася ієрейська хіротонія. Єпископ Василій Івасюк рукоположив у сан пресвітера диякона Андрія Стефурака.

Коли завершилось Богослужіння, преосвященніший владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський, подякував єпископам, священникам і мирянам Коломийської єпархії, які так чисельно зібралися в Зарваниці. В кінці владика привітав новопоставленого священнослужителя о. Андрія, який згодом розпочне служіння військового капелана.

Опісля відбулася урочиста хода зі свічками від парафіяльного храму до центральної площі Марійського духовного центру, де владика Василій Івасюк очолив Молебень до Божої Матері.

На завершення, єпископ-помічник Петро Голіней, спільно з духовенством, відслужили Панахиду за Героями Небесної Сотні, українськими військовими, які віддали життя захищаючи українську землю. У Панахиді молитовно взяли участь Преосвященні єпископи-помічники Тернопільсько-Зборівської архиєпархії: Теодор Мартинюк та Володимир Фірман.

Вранці, 15 серпня, на площі біля собору Зарваницької Божої Матері, єпарх Коломийський Василій Івасюк очолив Святкову урочисту архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні преосвященного владики Володимира Фірмана та численного духовенства Коломийської єпархії.

«Коли ви страждаєте, мучитеся, вам важко жити, коли ви знаходитесь на краю загибелі, коли ви втрачаєте надію і впадаєте у відчай, пригадайте, що у вас є сильно любляча мама – Пресвята Богородиця. Ви тільки прикличите її, а Вона негайно прийде до вас з допомогою, потіхою, полегшенням і спасінням. Не сумнівайтеся! Марія, почувши ваш скорботний крик, прийде до вас, витре ваші сльози, облегшить страждання і визволить від небезпеки, загибелі і зневіри» – сказав на проповіді владика Василій.

Після Божественної Літургії митрополит Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський, привітав єпарха Коломийського, подякувавши за служіння і щиру душпастирську науку, а прочанам – за чисельну присутність та невтомну молитву.

Вам може також сподобатися