Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Паломники зі Збаразького та Підволочиського деканатів здійснили прощу до Зарваниці

by Vira Moroz
709 перегляди

У тривожний час затяжної і важкої війни обов’язком християнина є віра й молитва про Божу благодать для наших захисників і захисниць, які щоденно бережуть мир у наших домівках, про перемогу та спокій для України. Зарваниця стала духовним центром, який об’єднує наші молитовні намірення і з великою надією посилає їх до Дому Небесного Отця. Кожного тижня паломники приходять до святого місця, з усіма проханнями звертаються до Небесної Матері. У суботу, 10 серпня, відбулася чисельна проща вірних Збаразького та Підволочиського деканатів.

У парафіяльному храмі паломники складали свої молитви перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої. Традиційно прочани зібралися біля каплиці Всіх святих українського народу, щоб взяти участь у Божественній Літургії, яку очолив та проголосив пастирське слово під час проповіді декан Збаразький о. Михайло Паньків. Співслужили декан Підволочиський о. Іван Козар і священнослужителі з цих деканатів. Милозвучним співом молитву супроводили хор з м. Скалата.  Після спільної молитви декан Зарваницький о. Володимир Топоровський щиро привітав усіх вірних, зазначивши, що Пресвята Богородиця завжди чекає нас. Подякував деканам, духовенству та вірним за жертовність, довіру до Господа.

Опісля всі присутні із запаленими свічками – символом сердець, які горять для Небесної Матері, та піснею на устах процесійно пройшли до Марійського духовного центру.  У каплиці над джерелом  відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці та освятили воду. Кожен паломник повернувся додому, збагатившись духовно та відчувши Божу ласку, яку дарує це  святе місце.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися