Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Митрополит Василій і владика Володимир уділили дияконські свячення

by Vira Moroz
1,K перегляди

У суботу, 20 липня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» випускники Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого піддиякони Михайло Терновий і  Петро Гарбуз, який також завершив навчання в Римі, отримали перший ступінь святого Таїнства Священства. Чин рукоположення в диякони здійснили архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк та ректор Марійського духовного центру, єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівський Володимир Фірман під час Архиєрейської Святої Літургії у малій базиліці Зарваницької Матері Божої.

Співслужили з архиєреями адміністратор малої базиліки Зарваницької Богородиці о. м. Дмитро Квич, ректор Тернопільської вищої духовної семінарії о. Іван Римар, віце-ректор о. д-р Володимир Ковалковський та інші душпастирі, які з нагоди особливої події прибули до святого місця.

По завершенні Богослужіння митрополит Василій привітав нововисвячених дияконів, побажав ревно та в послуху сповняти Божу волю на шляху до священства. Також архієрей закликав кожного паломника, кожного християнина-українця неустанно випрошувати у Господа миру для України й Божої милості для нашого народу.

Вам може також сподобатися