Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

ІІІ Всеукраїнська проща волонтерів БФ «Карітас» до Зарваниці

by Vira Moroz
269 перегляди

20 липня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася ІІІ Всеукраїнська проща волонтерів мережі Карітас Україна. Ця знаменна подія об’єднала у святому місці осіб, які щоденною присвячують свій час для допомоги ближнім, а зараз особливо допомагають українцям у час війни. Волонтери з різних осередків Благодійної організації Карітас здійснили пішу прощу до паломницького центру в наміренні за перемогу наших захисників, мир для України та добро для всього народу. Проводив молитву директор Тернопільського БФ «Карітас» о. Роман Загородний.

«Разом спільно до стіп Пресвятої Богородиці, ті, хто служать милосердною любов’ю, принесли свої особисті прохання, а також, єдине прохання за всю Україну. Хай воно буде почуте», – зазначають організатори паломництва.

У малій базиліці Зарваницької Матері Божої архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк разом з єпископом-помічником Володимиром Фірманом – ректором Марійського духовного центру та екзархом Харківським владикою Василієм Тучапцем – головою Відділу соціального служіння УГКЦ очолили Архиєрейську Божественну Літургію. Співслужили з архиєреями священники-очільники осередків Благодійної організації Карітас.

Після Богослужіння митрополит Василій привітав усіх учасників паломництва, подякував за жертовність й милосердя, які вони щоденно проявляють на місцях праці. Завершилася молитва урочистим освяченням води біля каплиці над чудотворним джерелом.

Після смачного обіду програма передбачала цікаву пізнавально-розважальну та рекреаційну програму: воркшопи, художні майстер-класи і творчі острівки для духовної віднови та накопичення психологічного ресурсу. На завершення відбулась еко-акція висадка дерева-куща «Золотий дощ», який відтепер стане символічним деревом волонтерів Карітасу.

«Дякуємо Карітасу Україна та Карітасу Тернопіль за організацію такого масштабного дійства, за присутність та за справді теплу, дружню атмосферу, яка і є нашою ідентичністю: в єдності та спільності сердець служити милосердною любовʼю.
Щиро віримо в те, що це спільне єднання в молитві та вірі, спільний похід до стіп нашої Матінки Пресвятої Богородиці наблизить нашу довгоочікувану перемогу та милосердний Господь дасть нам ласку наступні прощі здійснювати в мирній і вільній Україні», – діляться щирими враженнями учасники паломництва.

повідомив о. Роман Загородний

Вам може також сподобатися