Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

«Сьогодні Господь Бог запрошує нас світити на світ Його світлом надії», — Глава УГКЦ у Зарваниці

by Vira Moroz
291 перегляди

Тут сьогодні разом переживімо досвід Божої любові, зокрема у Святих Таїнствах Христової Церкви. Приймімо Тіло і Кров нашого Спасителя в Тайні Євхаристії і подивімося на світ світлим Божим оком. До цього закликав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час проповіді в неділю, 14 липня, під час Всеукраїнської прощі до Зарваниці.

Із Главою Церкви співслужили владики УГКЦ з України та всього світу. Божественна Літургія в Зарваниці цьогоріч є також урочистим завершенням Синоду Єпископів УГКЦ.

«Ми разом тут бачили, як наша Церква є наче материнським лоном, яке об’єднує українців в Україні і на поселеннях, є простором солідарності й обміну дарами, взаємної підтримки та помочі, без яких Україна не може встояти», — зазначив Предстоятель.

Передовсім Глава Церкви привітав усіх паломників, що прибули на прощу до Марійського духовного центру «Зарваниця», зауваживши, що в цьому чудотворному місці кожен досвідчує Божу присутність. Варто зазначити, що цьогоріч на Всеукраїнську прощу до Зарваниці прибуло близько 30 000 паломників.

Блаженніший Святослав, тлумачачи уривок з Євангелія, закцентував, що «справжня Добра Новина, яка стукає сьогодні до наших сердець із Божого Слова — це благовістя про те, як Бог дивиться на нас світлим оком».

Предстоятель пояснив, що світле око — це Боже око, що сяє на нас, даючи нам свою любов та вливаючи в наші серця Святого Духа. А Божа любов — це зміст і джерело людської надії.

За його словами, кожна людина є носієм і світильником Божого слова. Християни мають унікальну можливість набратися Божого світла та світити на інших людей.

«Коли дивимося на світ, на людей, на самих себе Божим поглядом любові, тоді і ми маємо світле око, — пояснив Патріарх і додав: — Коли ми дивимося на іншу людину і думаємо, що би їй дати, як її любити, тоді наше око щодо неї є світлим».

«Сьогодні всіх нас сюди покликала Богородиця, щоб ми пережили досвід Божої любові до нас, щоби тут, у сповіді, залишили всі свої тягарі, у руки нашої Небесної Матері віддали всі свої болі, сльози. Вона сама особисто сьогодні, зараз, готова все це взяти від нас, а передати нам світло Божого життя», — наголосив Блаженніший Святослав.

Цитуючи Тараса Шевченка, славетного українського пророка, проповідник пояснив, що російський загарбник «не лише сам на нас дивиться своїм чорним оком, але хоче за собою потягнути Україну в ту домовину, яка для нього приготована».

«Ми сьогодні хочемо, щоб та сила Божа у всій своїй повноті виявилася в тілі змученого, зраненого народу. Бо саме з тої сили воскреслого Христа променує для нас надія. У ній є секрет нашої непереможності, невмирущості, стійкості нашого духа. Саме звідти світить світло на перемогу над неситим оком російського загарбника», — наголосив Предстоятель.

Мати Божа, рятуй Україну, рятуй кожного з нас! — завершив молитвою Блаженніший Святослав. — Богородице, з Тобою і в Тобі наш народ крокує до дня перемоги добра над злом».

Наприкінці Літургії Боже благословення спільно із Главою Церкви уділили звільнені з російського полону священники-редемптористи — о. Іван Левицький та о. Богдан Гелета.

Опісля ректор великого відпустового Марійського центру в Люрді (Франція) о. Мішель Дубан висловив солідарність з українським народом і подарував статую Богородиці Люрдської: «Хочу висловити підтримку від всіх нас, які служимо в Люрді, у цьому святому місці — від усіх священників, працівників та української парафії у Люрді. Висловлюю вам підтримку від всіх, які вірять у Христа, у цей час, коли ви переживаєте великі випробування».

https://ugcc.ua/

Вам може також сподобатися