Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Спільнота Тернопільського обласного ліцею «Знамення» відзначила День Подяки

by Vira Shpuniar
557 перегляди

Особливий день завершення навчального року та загалом шкільного шляху випускниць у Тернопільському обласному ліцеї «Знамення», що у Зарваниці, зветься Днем Подяки. Адже важливою чеснотою, яка формує і виховує людину з великої літери є вдячність.

Цьогоріч свято відбулася у суботу, 15 червня, і готувалися до нього усі: педагоги, працівники та особливо випускниці-ліцеїстки. Цей випуск є третім випуском Тернопільського обласного ліцею «Знамення» і п’ятнадцятим – колегіуму для дівчат «Знамення». Також група ліцеїсток-медалісток поповнилась на ще одну наполегливу ученицю – Христину Тимчук, яка своєю постійною працею здобула золоту медаль.

За доброю традицією День подяки розпочався з урочистої Архиєрейської Святої Літургії у малій базиліці Зарваницької Матері Божої, яку очолили єпископи-помічники Тернопільсько-Зборівські владика Теодор Мартинюк та владика Володимир Фірман, який також є головою ради ліцею «Знамення». Співслужили владикам адміністратор малої базиліки о. м. Дмитро Квич, сотрудник Марійського духовного центру і вчитель ліцею о. Микола Медюх, голова комісії у справах освіти і виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Іван Зозуля та інші численні душпастирі, які разом зі своїми дружинами взяли участь у ІІІ пішій прощі їмостей до Зарваниці.

Після Божественної Літургії директор департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА п. Ольга Хома, разом з заступницею п. Ганною Зварич вручила випускницям свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти.

Святкування продовжилося урочистою академією, на якій п. Ганна привітала випускниць, учителів, батьків. Привітав також своїх випускниць класний керівник 11 класу п. Любомир Хринівський та побажав їм ніколи не зупинятись і прагнути завжди до більшого. Десятикласниці також склали щирі вітання своїм подругам та подарували випускницям власноруч вишиті торбинки.

Завершився захід піснею-молитвою «Молитва воєнних ночей», якою вся спільнота просила у Господа заступництва і охорони для кожного захисника і захисниці України, підтримки і терпеливості для їхніх родин та безумовної віри у Божу благодать для кожного українця.

Вам може також сподобатися