Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

ІІІ піше паломництво дружин священників до Зарваниці

by Vira Shpuniar
1,8K перегляди

У суботу, 15 червня, напередодні міжнародного Дня батька, відбулася щорічна піша проща дружин священників УГКЦ Тернопільсько-зборівської архиєпархії до Марійського духовного центру «Зарваниця». З благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка вже третій рік поспіль відбувається паломництво їмостей до відпустового місця з особливою молитвою і проханням до Пресвятої Богородиці за мир в Україні та заступництво для українського народу і своїх родин.

Цього року духовний супровід для паломниць здійснювали отці Великогаївського, Великобірківського та Березовицького деканатів. Прибувши прецесійною ходою до відпустового місця, дружини священнослужителів молилися Молебень до Пресвятої Богородиці перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої у парафіяльному храмі Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці.

Центральною подією всієї прощі стала Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолили єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк та єпископ-помічник Володимир Фірман. Дуже символічно цьогорічна проща їмостей співпала із подячною урочистою Літургією для випускниць Тернопільського обласного ліцею «Знамення».

У своїй проповіді Теодор Мартинюк наголосив усім присутнім, що «єдино правильним і безпомилковим орієнтиром в житті кожного християнина і християнки повинні бути Божі заповіді, хто слідує за ними – той ніколи не блукатиме і не зійде на манівці. Якщо у вашому житті є сумніви і ви не знаєте, як слід вчинити – то подивіться, що кажуть нам Божі Заповіді. Читайте Святе Письмо – там ви знайдете відповіді на всі ваші питання».

Після Літургії архиєрей теплими словами привітав усіх присутніх, особливо випускниць ліцею «Знамення» та дружин священників, подякував за жертовність, любов і довіру до Пресвятої Богородиці. Зазначив цікавий факт, що за весь час існування ліцею 15 його випускниць стали в подальшому дружинами священників. Також владика в особливий спосіб привітав прочан, а саме родини загиблих воїнів із Яворівщини. Побажав, щоб Мати Божа пригорнула усіх, хто перебуває в смутку і тузі за полеглими родичами, додала сили і полегшила їхню печаль.

На завершення прощі паломниці разом з духівниками пішли до чудотворного джерела, помолилися Хресну дорогу, відвідали Український Єрусалим й зробили спільне фото на згадку про цей особливий і благословенний день.

https://www.tze.org.ua/

Вам може також сподобатися