Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

VІІ Всеукраїнська проща Марійських і Вівтарних дружин

by Vira Shpuniar
913 перегляди

У ясний і погідний суботній день, 25 травня, у Зарваниці відбулося особливе свято – Небесна Мати приймала у своєму домі своїх любих дітей з усієї України. Марійський духовний центр повнився молитвою, щирим сміхом та багатьма-багатьма усмішками дітей-учасників VІІ Всеукраїнській прощі Марійських та Вівтарних дружин. Участь у прощі взяли більше 3000 членів спільнот.

Як повідомляють організатори, на цю прощу приїхали учасники з усіх деканатів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, а також з Львівської та Івано-Франківської архиєпархій, з Бучацької, Сокальсько-Жовківської, Самбірсько-Дрогобицької єпархій та Луцького екзархату.

Проходила проща під гаслом «Пресвята Богородице Спаси Україну!», тому  діти після того, як помолились за наших військових, на постері, на котрому зображена Богородиця оберігаючи кордони нашої держави, мали можливість залишити сердечко любові. Перед тим як це зробити кожна дитина молилася молитву “Богородице Діво”, за перемогу українського війська. Важливою кульмінацією цього міні флешмобу став відбиток руки і благословення нашого Митрополита Василія,  котрий щоденно і безперестанно молиться за припинення війни, за мир і збереження життя наших військових. Цей постер буде передано військовим -учасникам зі спільнот, котрі не могли бути присутніми , бо оберігають наш спокій.

Об 11:00 годині на подіумі перед площею очолив Архиєрейську Божественну Літургію Кир Василій Семенюк, митрополит Тернопільсько-Зборівський, супроводжував Літургію прекрасним співом дитячо-юнацький хор парафії св. Івана Богослова з міста Тернополя.Під час Літургії владика звернувся із вітальним словом до учасників прощі. Та особливо наголосив – щоб щодня діти молились вервицю до Богородиці. Також митрополит благословив усіх присутніх мощами святих дітей Франциска та Жасінти, котрі привезли сестри із згромадження Фатімської Богородиці.

Після Літургії відбувся чин посвяти в члени Марійської та Вівтарної Дружин, у якому діти виявили бажання в особливий спосіб служити Церкві.

Опісля смачного обіду, відбулась катехизація в якій  катехитка п. Зоряна із м. Івано-Франківська, пригадали дітям про маленьких пастушків, котрим з’явилась Пресвята Діва. Про цю подію детальніше можна прочитати в «Спогадах сестри Лусії з Фатіми».

Опісля, відбувся святковий концерт під назвою «Співайте, Богу нашому, співайте…». В ньому взяли  участь дует братів-семінаристів Тернопільської  Вищої Духовної Семінарії імені Патріарха Йосипа Сліпого Богдана Греська та Святослава Римара; тріо дітей «Гармонія» із Зарваницького деканату – Вероніка Саверін, Павло та Юрій Засійбіди; солісти Великоберезовицького Будинку культури – Яна Бойко і Наталія Борсук, а також Степан і Любов Критишин.

Новостворений гурт аніматорів разом з отцем Василем Броною підготували для усіх присутніх музичний подарунок, в часі якого інші аніматори разом з дітьми прославляли Бога у танці.

Гості свята Сергій та Ірина Степаніви разом з усіма присутніми славили Бога та створили радісну та піднесену атмосферу.

Опісля концерту всі учасники прощі взяли участь у флеш-мобі, під час якого сформували велику живу вервицю. Перебуваючи пліч-опліч, учасники флешмобу спільно молились за Україну, за військових, за нашу перемогу; дякували Господу Богу і Пресвятій Богородиці за цей день,  за наших єпископів, священників, катехитів, всіх організаторів, братів-семінаристів, аніматорів та за всіх тих котрі  приїхали на цю прощу.

https://www.tze.org.ua/

Вам може також сподобатися