Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Реабілітаційний супровід родичам безвісті зниклих військовослужбовців

by Vira Moroz
91 перегляди

З 7 по 9 травня в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбувся реабілітаційний супровід для родин безвісті пропалих військовослужбовців 10-ої ОДШБр. Захід відбувся з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка та клопотання єпископа-помічника Володимира Фірмана. Участь у заході взяли 17 осіб. Мета програми полягала у наданні психологічної та духовної підтримки сім’ям безвісті пропалих військовослужбовців.

Робота з даною цільовою аудиторією є надзвичайно важливою, оскільки дозволяє створити спільноту, що дає сімʼям змогу відчути себе менш самотніми й ізольованими. Крім того, такого роду зустрічі спонукають родини до висловлення своїх емоції, проживанню досвіду і дозволяють знаходити підтримку серед людей, що проживають схожий шлях. Власне, для досягнення  необхідного ефекту у програмі реалізації було застосовано різноманітні методи, а саме такі як: вкажи що ви тут робили.

Роботу з учасниками вела команда, до складу якої входили: координатор та духовний наставник отець-капелан Микола Квич; кваліфікований психолог Віталій Мушій; арт-терапевт Ірина Кравчук.

Завершальним акордом програми стала Божественна Літургія, яку очолив ректор МДЦ Зарваниця та єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Володимир Фірман. Під час служби архиєрей надав духовну підтримку учасникам та благословив кожного з них.

https://www.tze.org.ua/

Вам може також сподобатися