Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Митрополит Василій молився з родинами загиблих героїв-захисників

by Vira Shpuniar
437 перегляди

27 квітня, у Лазарову суботу, Марійський духовний центр «Зарваниця» став осередком молитви й духовної підтримки для родин героїв, які поклали свої життя у боротьбі за свободу і правду. У відпустовому центрі молитовну зустріч з сім’ями у скорботі провів архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій  Семенюк. Він очолив Архиєрейську Святу Літургію в малій Базиліці Зарваницької Матері Божої. Співслужили адміністратор малої базиліки о. м. Дмитро Квич,  головний капелан Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Микола Квич, який також духовно опікується і родичами загиблих захисників.

У пастирському слові митрополит Василій зосередив увагу присутніх на Євангельській історії –  воскресіння Лазаря та на скорботі, яка огорнула його рідних сестер та близьких друзів. «Посеред горя і смутку Ісус Христос говорить слова, на які Марта і Марія та кожен з нас може опертись в час скорботи: «Я є воскресіння і життя! — Хто вірить у Мене, хоч і вмре, буде жити. І жоден, хто живе й вірить у Мене, не помре ніколи». Дорогі мої, ви втратили близьких, які віддали своє життя за Україну, але сьогодні почуєте той голос, Господь звернеться по імені до кожного», – наголошує архиєпископ.

Після Божественної Літургії митрополит привітав родини загиблих захисників, склав щирі співчуття та висловив підтримку,  зазначивши, що молитва є найбільшим виявом любові до  героїв.

Відтак у каплиці над джерелом відбулося освячення води. Також  митрополит Василій разом з сім’ями молилися панахиду за спокій душ всіх воїнів, які поклали життя за незалежність  і кращу долю України.
У Зарваниці не перестає лунати молитва до Господа за наших захисників.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися