Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Четвертий модуль «Вишколу Настоятелів 2024» відбувся у Зарваниці

by Vira Shpuniar
158 перегляди

22-26 квітня 2024 р. Б. в Марійському духовному центрі «Зарваниця» тривав 4 модуль «Вишкіл Настоятелів 2024» на тему: «Чернець/Черниця – настоятель: психологічний аспект». Загалом вишкіл складається з 8 модулів і розпочався ще 15 січня. Духовний супровід для богопосвячених осіб здійснював о. Франциск Шиделко, ЧСВВ. Участь у вишколі взяло близько сорока осіб. Координатором проекту є с. Магдалина Витвицька, ЧСВВ. Про це повідомила Патріарша комісія у справах монашества УГКЦ.

Цікаві та корисні навчальні зустрічі для учасників проводила відома лікарка Надія Гельнер, а про мистецтво слухання розповідав о. Михайло Станчишин, ТІ. Також досвідом з настоятелями та настоятельками чернечих спільнот ділилися монахи-психологи. За час вишколу ознайомилися з темами: «мистецтво слухання», методи контемплятивного слухання, фізіологія вікових змін, розуміння духовності, викривлена духовність та похідні проблеми, релігійна зрілість та інше. В пообідній час учасники працювали в групах, ділитися роздумами та думками.

У середу, 24 квітня, з учасниками вишколу зустрівся архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Митрополит з пастирським словом звернувся до лідерів монаших згромаджень та уділив архиєрейське благословення. Опісля відбулася молитва «Хресна дорога моєї України» за усіх, хто постраждав від російської агресії. Молитву на кожній стації зачитували різні представники монастирів, роздумуючи про терпіння Христа в дорозі до Голгофи.

Ввечері настоятелі й настоятельки відвідали храм Різдва Пресвятої Богородиці та монастир Покрови Пресвятої Богородиці сестер Василіянок у с. Вишнівчику. У монастирській каплиці молилися молебень до Богородиці за покликання до священичого та монашого стану. На завершення з присутніми життєвими історіями ділилася найстарша сестра спільноти Йосифа Савка, ЧСВВ.

У четвер, 25 квітня, єпископ-помічник Донецький Максим Рябуха, який саме проводив духовну віднову для священників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, очолив для богопосвячених осіб молитву на вервиці перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися