Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Реколекції для медичних капеланів УГКЦ

by Vira Shpuniar
215 перегляди

З 1 по 3 квітня у  Марійському духовному центрі «Зарваниця» тривали реколекції для медичних капеланів УГКЦ на тему: «Близький Господь до тих, у кого розбите серце: прибитих духом Він спасає» (Пс.34). Участь у духовній віднові та формаційній зустрічі взяло 74 священники з різних куточків України. Організаторами є Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ.

Духовні науки для медичних капеланів виголошує о. д-р Прокопій Лотоцький, ЧСВВ. Розпочались реколекції вітальним словом Голови Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я с. Севастіани Карватської. Знаковою подією стало освячення епітрахилей, які виготовлені капеланам для служіння у медичних закладах.

Другого дня учасники всі разом молитовно пройшли Хресною Дорогою та відвідали унікальні споруди в Українському Єрусалимі. Опісля священники процесійною ходою з традиційною піснею на устах пройшли до парафіяльного храму, де кожен приступив до чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої. Цього дня з учасниками реколекцій також зустрівся ректор Марійського духовного центру, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Володимир Фірман. Архиєрей подякував медичним капеланам за постійне служіння потребуючим та зазначив, що теперішня війна несе чимало великих викликів, до яких потрібно бути готовими.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися