Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Владика Теодор провів реколекції для членів Академічної «Обнови»

by Vira Shpuniar
400 перегляди

29-31 березня в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулися реколекції для членів академічної «Обнови» м. Львова, м. Тернополя та м. Києва з єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівським владикою Теодором Мартинюком на тему: «Чи має сенс терпіння?».

Впродовж цих днів присутні роздумували над значенням терпінь і страждань у житті людини на основі 22 псалма та книги Йови. На одній із зустрічей учасники реколекцій змогли поділитися особистими думками, говорили про те, як ми можемо підтримувати інших в період страждань і чому страждання й терпіння приходять у наше життя.

В часі духовної віднови спільна молитва є особливо важливою, тому в пʼятницю реколекції розпочались Літургією Передосвячених Дарів  в церкві Пресвятої Євхаристії. В суботу обновляни мали можливість пройти Хресною Дорогою, щоб ще раз пригадати  страждання, які переніс наш Спаситель Ісус Христос. На завершення реколекцій помолились молебень до Пресвятої Богородиці в малій базиліці Зарваницької Матері Божої.

«Дякуємо Богу за можливість бути разом в Зарваниці в цей особливий час великого посту.
Дякуємо Владиці Теодору за змістовні науки та надзвичайно глибокі думки, які спонукають до роздумів та зачепили кожного з нас.
Дякуємо дорогим обновлянам, які наповнювали ці дні підтримкою і надією, якої усі ми зараз так спраглі».

Для довідки: Українське Католицьке Академічне Товариство «Обнова» – це рух мирян об’єднаних у християнську організацію, які плекають культуру духовного і національного життя з бажанням інтегрувати віру в сучасне суспільство. Здебільшого члени академічної “Обнови” це люди, які були учасниками студентського товариства і продовжують втілювати в життя основну місію «Обнови» в своїй професійній та громадській діяльності, сімейному житті.

повідомила Соломія Кривецька

Вам може також сподобатися