Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Великопосні реколекції молодіжної спільноти «Знамення»

by Vira Shpuniar
314 перегляди

З 29 по 31 березня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулися  великопосні реколекції для членів молодіжної християнської спільноти «Знамення», яка діє при церкві святого священномученика Йосафата у м. Тернополі. Участь у днях духовної віднови взяло 16 учасників і це вже стало доброю традицією для молоді проводити віднову духа перед святом Христового Воскресіння.

Науки для молоді виголошував духівник Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого о. Богдан Заблоцький. Під час духовних зустрічей учасники роздумували над різними актуальними для молоді темами:  значенням святої Тайни Покаяння, важливості Божого Слова у житті християнина. Також обговорили питання слухання  та часу, який наданий кожному.

Програма духовної віднови передбачала участь молоді «Знамення» у Святій Літургії та інших Богослужіннях, спільну молитву на вервиці та індивідуальних молитовних практик. Крім цього учасники організували особливі чування, на яких мали змогу подякувати Богу за дар життя і за те, що Він кожному дарує. Три дні були насичені цікавим спілкуванням, прогулянками, благодатним часом у святому місці.

«Проведені реколекції стали для мене періодом глибоких роздумів. Це була чудова можливість відокремитися від повсякденної метушні та зосередитись на духовному зростанні. Під час реколекцій я відчувала справжню присутність Бога та отримала величезну духовну підтримку від отця. Також отець сказав: «Я не можу вийти з храму із Святої Літургії таким, яким я сюди прийшов, бо суть Літургії – це перемінити мене і тебе». Я думаю, молодь, яка була на цих реколекціях, буде дотримуватися порад, настанов, які давав нам наш реколектант», -поділилася враженнями учасниця духовної віднови.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися