Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Духівники й члени мирянських спільнот обговорили питання євангелізації

by Vira Shpuniar
322 перегляди

22 березня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася зустріч мирянських євангелізаційних спільнот і духівників Тернопільсько-Зборівської митрополії  з головою Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ, єпископом Чернівецької єпархії УГКЦ владикою Йосафатом Мощищем. На зустрічі був також присутній єпископ Бучацької єпархії владика Дмитро Григорак.

Метою зустрічі було допомогти зрозуміти свою цінність та неповторність, адже нашою рушійною силою є любов. Донести відповідальність за світ, у якому живемо, і обов’язок християн проповідувати Євангеліє.

«Ми маємо усередині Церкви багато непрактикуючих християн, віра яких асоціюється з традицією. Вони потребують «нової євангелізації», їхня віра прагне оживлення через приведення до живих і особистих стосунків з Христос. Також маємо багато невіруючих людей, які не пізнали Господа і навіть не є охрещеними. Вони мають голод і спрагу за Богом, який Єдиний є джерелом правдивого щастя і добра», – наголосив владика Йосафат.

Владика Дмитро, звернувшись до учасників зустрічі, зазначив: «Завжди потрібно бути собою, бути у Церкві і бути для Церкви».

На зустрічі обговорювали форми і зміст євангелізації. Як сучасному християнину бути апостолом і проповідувати Христа. Учасники отримали методичний посібник для євангелізації охрещених та неохрещених осіб «Хочемо бачити Ісуса».

повідомила Анна Зварич

Вам може також сподобатися