Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

“Чи можливо жити красиво і служити жертвенно з Христом?”

by Vira Shpuniar
384 перегляди

Щоби достойно, в дусі доброго християнина зустріти Христа Воскреслого, потрібно належним чином прожити час підготовки до свята Великодня – Великий піст. Це період особливої праці над собою,  своїм духовним життям, час жертовної молитви за Україну.  Тому напередодні початку Великого посту, 15-17 березня, в Марійському духовному центі «Зарваниця» відбулися реколекції  для працівниць єпархіального управління, закладів освіти (Дитячий садок «Ангелятко»  і Тернопільський обласний ліцей « Знамення»), якими опікується Тернопільсько-Зборівська архиєпархія. Дні духовної віднови організували з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка і з ініціативи ректора Марійського духовного центру єпископа-помічника Володимира Фірмана. Проходив цей час у багатофункціональному навчально-просвітницькому центрі в атмосфері особливої Божої благодаті, духовного збагачення й фізично відпочинку.

Цікаві, насичені глибокими роздумами науки, які часто проходили в манері діалогу, виголошував сотрудник Марійського духовного центру, віце-ректор І курсу Тернопільської вищої духовної семінарії ім. патріарха Йосифа Сліпого о. Микола Медюх. Зустрічі по-новому відкрили для кожної учасниці значення особистого служіння, вміння правдиво любити, налагоджувати дуже індивідуальні стосунків з Богом, співдіяти з Ним. На основі Євангельських історій о. Микола в новому світлі відкрив значення святої Тайни Покаяння та білосніжної «весільної одежі», в яку кожен повинен одягнути напередодні зустрічі з Господом. А ще усі разом вчилися жити «красиво» з Христом.

Духовні зустрічі о. Микола завершив актуальними словами Папи Римського Івана Павла ІІ: «Не бійтеся смерті, бо по ній прийде життя. Не бійтеся любові, яка ставить вимоги – вона дарує життя. Не бійтеся випробувань, з ними Ви станете сильнішими. Не бійтеся відповідальності, з нею прийде мудрість. Не бійтеся розлуки, бо за нею прийде тепло зустрічі».

З учасницями реколекцій зустрілися архиєпископ і митрополит Василій Семенюк і єпископ-помічних Володимир Фірман. Митрополит з батьківською турботою цікавився досягненнями й викликами, з якими зустрічаються заклади освіти й інші установи. Також закликав щоденно й витривало молитися за наших захисників, перемогу України та на місці служіння прикладати максимум зусиль, щоби наблизити цю перемогу.

Не менш важливими стала молитовна частина реколекцій, присутні брали участь у Святій Літургії, приступали до Святих Тайн, разом вдумувалися у розважання, ступаючи Хресною дорогою та відвідали Український Єрусалим. Під час спільних зустрічей учасники обмінювалися досвідом своєї праці, обговорювали актуальні теми та цікаво проводили час.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися