Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Поглибленні реколекції для аніматорів спільноти «Подружні зустрічі» УГКЦ

by Vira Shpuniar
178 перегляди

«Не потоком шумних і галасливих фраз, але тихою, невтомною працею любіть Україну” – митрополит Андрей Шептицький

«Діалог. Комунікація. Взаємодія в часі війни» – так називались поглибленні реколекції для аніматорів та кандидатів в аніматори спільноти «Подружні зустрічі» УГКЦ, які відбулись з 19 по 21 січня в науково-просвітницькому центрі Марійського духовного центру «Зарваниця». Участь в заході взяло понад 70 осіб, аніматорів та учасників Малих груп, які приїхали з Київського, Львівського, Івано-Франківського, Тернопільського і Чортківського осередків та 6 священиків-аніматорів спільноти.

Впродовж трьох днів учасники реколекцій молились та працювали над такими темами: «В діалозі з Богом у час війни», «Діалог в подружжі у часі війни», «Діалог з іншими людьми у часі війни». Ці три теми дуже глибоко розкрив о. д-р. Ігор Бойко, ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ. Особиста рефлексія, читання Святого Письма, діалог в подружжі, праця в Малих групах допомогли учасникам глибше зануритись в реколекційні науки.

Наступний цикл тем, що стосувався емоційної сфери та психологічних і духовних потреби в часі війни був представлений єромонахом-психологом о. Савою Масником (монахом Студитського Уставу). Учасники заходу мали змогу активно дискутувати, обговорювати проблемні питання, надати зворотній зв’язок. Присутні брали щоденну участь в Божественній Літургії, Таїнстві Сповіді і Євхаристії, черпати з глибоких, натхненних та мотивуючих наук священиків.

Особливо теплою й щирою була зустріч подружж з архиєпископом і митрополитом Тернопільсько-Зборівським Василієм Семенюком. Також відбувся продуктивний діалог й обговорення важливих питань та майбутніх планів з ректором Марійського духовного центру владикою Володимиром Фірманом.

Дякуємо Богу, нашим захисникам, організаторам цього заходу, Національним лідерам спільноти Богдану та Олі Чайківським, Митрополиту, Владиці, отцям-реколектантам, священикам спільноти та всім учасникам заходу.

пресслужба спільноти “Подружні зустрічі”

Вам може також сподобатися