Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Свято Богоявлення Господнє у Зарваниці

by Vira Shpuniar
1,5K перегляди

За доброю традицією у Марійському духовному центрі «Зарваниця»  відбулося урочисте святкування празника Богоявлення Господнього та Хрещення Ісуса Христа, яке цього року відзначаємо 6 січня. У час тривоги, несправедливості, війни український народ ще більше потребує Господньої благодаті, неустанної, щирої молитви, доброти й любові один до одного. В цей величний день паломники численно прибули, щоби взяти участь у Богослужіннях, приступити до святих Тайн, набрати освяченої йорданської води та сповнитися Божої ласки. Молитва звучала за перемогу й зміцнення держави, просили у Господа благословення для наших захисників, полонених, поранених, для українців, які перебувають під окупацією, для кожного, хто постраждав від війни.

У церкві Пресвятої Євхаристії відбулися Божественні Літургії. Після Архиєрейської Святої Літургії, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Володимир Фірман, духовенство й вірні разом із парафіянами сіл Зарваниці та Вишнівчика процесійною ходою пройшли до купелі Святої Анни, де відбулося Велике освячення води. Душпастирі окропили усіх присутніх йорданською водою.

Не обійшлося свято й без дзвінкої коляди та щедрівки. Священники, які служать в Марійському духовному центрі та Зарваницькому деканаті  своїми милозвучними голосами та грою на музичних інструментах прославляли новонародженого Спасителя й Ісуса хрещеного в Йордані. Колядками й щедрівками подарували усім присутнім правдиву радість свята. Особлива духовна атмосфера панувала у Зарваниці в цей день та об’єднала усіх у велику молитовну родину.

пресслужбаа МДЦ

Вам може також сподобатися