Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Молитовна зустріч нового 2024 року

by Vira Shpuniar
2,5K перегляди

Цього року Українська церква переживає чимало змін, спричинених календарною реформою, але безперервними залишаються добрі традиції, сформовані десятками літ. Особливою традицією  у Марійському духовному центрі «Зарваниця» є молитовна зустріч Нового року. 31 грудня, у переддень празника Обрізання Ісуса Христа та Святого Василія Великого, вірні численно прибули до відпустового місця, єдналися у велику молитовну спільноту, просили у Господа перемоги для  України, захисту й благословення для кожного нашого воїна, адже вони ціною життя творять наше мирне завтра.

Як і щороку напередодні празника Святого Василія Великого архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк приймав вітання з нагоди іменин. Велика духовна спільнота Тернопільсько-Зборівської архиєпархії зібралася у Зарваниці. На адресу архиєрея звучали теплі привітання, щирі побажання, милозвучні колядки та щедрі многаліття.

Центральною подією цього дня стала Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Василій спільно з владикою Дмитрієм Григораком, екзархом Бучацьким, владикою Йосафатом Говерою, екзархом Волинським, єпископом Кам’янець-Подільським Іваном Куликом, єпископом-помічником Теодором Мартинюком, ректором Марійського духовного центру єпископом-помічником Володимиром Фірманом, а також душпастирями з усієї митрополії.

У пастирському слові митрополит згадав про старання та досягнення, які приніс минулий рік Український греко-католицькій церкві та зокрема Тернопільсько-Зборівській архиєпархії. Владика  закликав усіх не переставати молитися за українське військо, за усім постраждалих від війни та за нашу перемогу.

На завершення семінаристи Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого вітали усіх прочан дзвінкою колядою і  святковим дійством – Маланкою.

Вам може також сподобатися