Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Митрополит Василій уділив ієрейські свячення та вручив церковну відзнаку в Зарваниці

by Vira Shpuniar
990 перегляди

У суботу, 23 грудня, з пастирським візитом до Марійського духовного центру «Зарваниця» завітав архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. У храмі Пресвятої Євхаристії владика очолив Архиєрейську Святу Літургію, у співслужінні адміністратора малої базиліки Зарваницької Матері Божої о. м. Дмитра Квича, сотрудника о. Миколи Медюха та чимало інших душпастирів, які прибули до святого місця у цей знаменний день. Знаменним і особливим  цей день став тому, що в Зарваниці відбулися одразу дві важливі події. Ієрейська спільнота нашої архиєпархії прийняла нового служителя у Христовому винограднику, адже під час Богослужіння митрополит уділив ієрейські свячення випускнику Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого диякону Роману Завіші.

Не менш значущою стала подія нагородження віце-ректора І курсу Тернопільської вищої духовної семінарії та сотрудника Марійського духовного центру о. Миколи Медюха. Архиєпископ Василій урочисто надав о. Миколі право носіння золотого хреста з прикрасами – нагороди достойної його чеснот, за неустанний труд для блага, розвитку й краси Марійського духовного центру, духовний супровід для подружніх пар та опіку для вимушено переміщених осіб. Владика висловив подяку за ревність у служінні для Божої слави й добра українського народу.

По завершенні Богослужіння митрополит Василій привітав новопоставленого ієрея зі осягненням цього особливого дару, побажав жертовно, в послуху  сповняти Божу волю. Архієрей закликав присутніх неустанно складати свої молитви до Бога за наших захисників, полонених, вимушених переселенців та тих, хто знаходиться в окупації, а найголовніше просити у Господа перемоги над злом для всього українського народу.

Вам може також сподобатися