Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Відбувся навчальний курс про попередження насильства для душпастирів

by Vira Shpuniar
408 перегляди

З благословення архієпископа і митрополита Василія Семенюка 30-31 жовтня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулося навчання для священнослужителів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії про попередження насильства щодо дітей та вразливих осіб. Провели навчальні зустрічі керівниця проєктів Центру гідності дитини УКУ Іванка Рудакевич та єромонах-психолог Сава Масник. Найбільшу увагу вони звернули на способи попередження насильства щодо неповнолітніх та вразливих осіб, а також ознайомили духовенство з механізмом реагування на випадки сексуальних зловживань, що сталися у середовищі церкви.

Іванка Рудакевич поділилася результатами дослідження «Сексуальне насильство в Україні: від усвідомлення до захисту», проведеним у 2021 році,  розповіла присутнім про формаційну, навчальну і просвітницьку діяльність Центру гідності дитини УКУ, а також ознайомила з інструктажем для безпеки дітей, що має на меті попередження сексуального насильства. В свою чергу ієромонах Сава Масник поділився практикою розмови із постраждалими від насильства, власними спостереженнями й способами допомоги потребуючим.

В часі навчальної зустрічі духовні особи дізналися про різновиди насильства, обговорили важливі питання: як розпізнати кривдника, як розмовляти із постраждалою особою, як співвідноситься таїнство сповіді та зголошення про насильство, а також інші актуальні теми.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися