Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

«Педагогіка стійкості» – модульний навчальний курс для освітян відбувся у Зарваниці

by Vira Shpuniar
189 перегляди

З благословення архієпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка та за підтримки Патріаршої комісії з питань освіти і виховання УГКЦ у Марійському духовному центрі «Зарваниця» з 26 по 28 жовтня модульний навчальний курс для формування освітніх лідерів з основами антикризової педагогіки і духовно-психологічного супроводу учнів та освітян. Організувала та провела навчальний захід Комісія у справах освіти і виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Участь взяло 30 педагогів.

«Якісне ціннісно-орієнтоване виховання/формування і осмислений супровід у гармонійному розвитку – надійні шляхи формування психологічної та духовної стійкості особи як дорослого так і дитини. Зараз нам так важливо тримати курс на оновлення власної внутрішньої стабільності та ціннісного спрямування усіх учасників освітнього процесу. Християнські цінності так потрібні, щоб вистояти, перемогти та відродитися» – зауважила Ганна Зварич – заступник директора департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА.

Як розпізнавати тривожні стани, як спілкуватися з людьми надмірного хвилювання, переживати втрату близьких – практичними порадами з учасниками тренінгу ділилась лікар-психотерапевт Марія Хомів.

Про зв’язок між психологічною і духовною стійкістю, про зрілу віру, укріплену розумом і здатністю критично мислити наголошував на навчаннях о. Микола Медюх – вчитель ТОЛ «Знамення».

«Духовно стійка людина шукає дію Бога навіть у найважчій ситуації. Важливо знати, що останнє слово завжди за Господом, якою би абсурдною не здавалась несправедливість у світі» – наголошував педагогам Голова Комісії з питань освіти і виховання о. Іван Зозуля.

«Про стійкість у підході до духовності спонукає усвідомити також і те, що молитва, Свята Літургія, богослужіння є формою спілкування з Богом» – зауважив о. Роман Габрилей.

З  метою формування психологічної і духовної стійкості для учасників тренінгу були проведені мінілекції, практичні вправи, праця в групах, а також відбувалося ділення, підводились підсумки і обговорювалися подальші плани. Окрім навчань усі присутні мали можливість брати участь у молитовних практиках церкви.

Особливо зворушливою і будуючою для усіх була зустріч з архиєпископом і митрополитом Василієм, який подякував педагогам за їхній труд у вихованні молодого покоління на християнських цінностях і уділив кожному особисто батьківське благословення.

Позавершенні навчального курсу педагоги отримали акредитовані Сертифікати ГС «Католицька освіта» на 30 академічних годин.

повідомила п. Ганна Зварич

Вам може також сподобатися