Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Х ювілейна професійна проща працівників соціального захисту населення та Пенсійного фонду

by Vira Shpuniar
970 перегляди

У суботу, 28 жовтня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася X ювілейне Всеукраїнське паломництво працівників соціального захисту населення та Пенсійного фонду. За традицією, напередодні свого професійного свята, яке вони відзначатимуть 5 листопада, працівники соціальної сфери, ветерани служб з родинами приїжджають до відпустового місця, щоби подякувати Господеві за отримані лаки та просити перемоги для України, захисту для її оборонців, добробуту для народу. Участь в ювілейній прощі взяли делегації з Хмельницької, Чернівецької, Рівненської, Львівської та Тернопільської областей.

Головною подією стала участь в Архиєрейській Святій Літургії, яку очолили архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк та єпископ-помічник Коломийської єпархії Петро Голіней у малій базиліці Зарваницької Матері Божої.

Після богослужіння митрополит Василій щирими словами привітав учасників професійного  паломництва та  висловив щиру подяку, за їх щоденну працю. Архиєрей закликав кожного не забувати, що війна в Україні триває й щоденно ведуться запеклі бої, та попросив неустанно складати молитви до Небесної Матері за Божу милість для нашого війська й всього українського народу. Очільникам обласних структур соціального захисту населення з нагоди просейного свята  архиєпископ вручив митрополичі грамоти й пам’ятні ікони Зарваницької Богородиці.

Опісля відбулося освячення води та урочиста академія біля храму Пресвятої Родини. Хор з м. Тернополя чудовим співом привітав учасників прощі, а заслужені працівники соціальної сфери отримали грамоти. Завершилося паломництво молитвою на Хресній дорозі в наміренні за полеглими захисниками-героями.

До слова, паломництво працівників соціальної сфери та Пенсійного фонду завершує цьогорічний період професійних прощ до Зарваниці, організацією яких займається Комісія у справах родини і мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися