Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Поглиблені реколекції для подружніх пар пройшли у Зарваниці

by Vira Shpuniar
796 перегляди

З 6 по 8 жовтня у  Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулися поглибленні реколекції для аніматорів та учасників Малих груп спільноти «Подружні зустрічі». Формаційний захід присвячений темі «В діалозі з Господом Богом» і організований Національними лідерами спільноти Богданом й Ольгою Чайківськими. Участь у днях духовної віднови взяло 11 пар аніматорів Тернопільського осередку, 14 пар учасників Малих груп, та 2 священничих подружжя-аніматорів.

Духовні науки для учасників виголошував сотрудник парафії святого апостола Петра м. Тернополя й багаторазовий реколектант «Подружніх зустрічей» о. Пантелеймон Заяць, ЧБМ. Насиченою й цікавою була тематика наук, яка з різних сторін розкривала й підводила подружжя до діалогу з Богом. Розпочинали пари із «Запрошення до діалогу», аналізували «У діалозі з Господом – як я слухаю?», «У діалозі з Господом – як я відповідаю?», порівнювали «Любов Бога і наша подружня любов», а на завершення підсумовували «Віра і релігійне життя в нашому шлюбі та в родині». Духовну підтримку здійснювали о. Микола Медюх, о. Михайло Паньків та о. Олег Винник.

«Щоб зустрітись з Богом і пережити реколекції у повноті, учасники залишили місто і буденні справи, «вимкнули» звуки світу і прибули до Зарваниці. У цьому відпустовому місці зупиняється час, серце наповнюється миром, Божою благодаттю і спокоєм. Щоденна Божественна Літургія, Таїнство Сповіді та Євхаристії, Молебень до Богородиці, спільні та приватні молитви, насичена духовна програма, розважання над цитатами зі Святого Письма, глибокі науки священиків, діалог з Богом були в основі цих реколекцій. Праця в Малих групах, щирі свідчення учасників, відкриті та гарячі серця творили цю неповторну атмосферу спільноти. Кожен отримав те, що шукав і почув те, що хотів почути. Наповнені радістю, світлом і миром, ми повернулись додому, готові ділитися тим духовним скарбом, що отримали…» – діляться враженнями організатори зустрічі.

З подружніми парами зустрівся ректор Марійського духовного центру, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Володимир Фірман. Владика привітав учасників, зазначивши, що цей рух направду є живим і дієвим і архиєпархіальна спільнота щиро цінує невтомну й багатогранну діяльність осередків «Подружні зустрічі». Він наголосив на важливій рятівній місії, яка ляже на спільноту – це опіка й допомога сім’ям, яких розділила війна.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися