Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Проща чернечої родини Воплоченого Слова та нагородження о. Василя Куриляка

by Vira Shpuniar
885 перегляди

У суботу, 7 жовтня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася щорічна велелюдна проща чернеча родина Воплоченого Слова. Священнослужителі, монахині, а також чимало паломників із різних осередків служіння монашого чину прибули до відпустового місця, щоби щирими молитвами просити Зарваницької Богородиці ласки миру й перемоги для українського народу та в особистих наміреннях. Очолив духовну подорож  протоігумен згромадження  о. Антоній Вацеба.

У малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолили архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк з ректором Марійського духовного центру, єпископом-помічником Володимиром Фірманом. Співслужили з владиками адміністратор малої базиліки о. м. Дмитро Квич, сотрудник МДЦ о. Василь Куриляк та чимало священників-паломників, що прибули до Зарваниці.

Після Богослужіння архиєпископ Василій урочисто надав право носіння золотого хреста о. Василю Куриляку, яким висловив подяку за ревність і жертовність у служінні для Божої слави й добра українського народу.

На завершення митрополит подякував усім членам чернечої родини Воплоченого Слова за важливе служіння, яке вони здійснюють для Церкви й народу, привітав усіх учасників паломництва.  Опісля процесійно відправились до каплиці над чудотворним джерелом, де відбулося освячення води та спільна трапеза. На завершення паломники молилися Хресну дорогу, Вервицю, відвідали Український Єрусалим.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися