Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Другий тур реколекцій для їмостей відбулися у Зарваниці

by Vira Shpuniar
6,5K перегляди

З благословення архиєпископа і митрополита Василія Семенюка у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулися дні духовної віднови для дружин священиків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Проходив другий тур реколекцій з 6 по 8 жовтня й участь у ньому взяло близько ста їмостей.

Духовні науки виголошував о. Юрій Остапюк – сотрудник Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла м. Львова, капелан у Центрі студентського капеланства Львівської архиєпархії. Незвичною, а саме тому цікавою і захоплюючою стала тема «Гідність. Самоцінність. Духовність.» і під час зустрічей на прикладі Старозавітніх отців учасниці вчилися жити «з» і «в» Бозі, а не лише біля Нього. На прикладі Йова (як того, що все втратив, а вкінці віднайшов) добродійки переосмислювали здобутий досвід, ставили собі питання: що ми втрачаємо, а що набуваємо у житті? Розглядаючи особу Авраама (як погодження людини з Богом), учасниці  роздумували над пошуком особистого шляху.

Як і щороку Їмостей відвідав митрополит Василій та єпископ-помічник Володимир Фірман, щоби привітати всіх учасниць, поблагословити на щасливе перебування у Зарваниці. Архиєреї поцікавився діяльністю деканальних спільнот їмостей, їхньою молитовною та волонтерською діяльністю. Приємним сюрпризом у суботу став концерт академічної музики від струнного ансамблю «Quattro Corde» з м. Івано-Франківськ, який подарував кожній учасниці відчуття миру й затишку, радості в серці, дав можливість насолодитися кожною нотою, а головне відпочити душею.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися