Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Митрополит Василій уділив піддияконські свячення випускникам ТВДС

by Vira Shpuniar
1,4K перегляди

30 вересня, у переддень празника Покрови Пресвятої Богородиці, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася особлива подія для студентів 7 курсу Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого. Перед Архиєрейською Святою Літургією архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівського Василій Семенюк уділив майбутнім випускникам нижчі свячення, рукоположив їх на читців, співців, свіченосців, а опісля на піддияконів. Саме ця подія є першим кроком, який брати зробили на дорозі до святої Тайни Священства.

Відбулася урочиста подія у малій базиліці Зарваницької Матері Божої. Очолили Богослужіння архиєпископ і митрополит Василій Семенюк та єпископ-помічник Володимир Фірман у співслужінні ректора Тернопільської вищої духовної семінарії о. Івана Римара, віце-ректора о. д. Володимира Ковалковського, адміністратора малої базиліки о. м. Дмитра Квича, сотрудників МДЦ, префектів та викладачів ТВДС та інших священнослужителів, які прибули до Зарваниці. Участь в Літургії взяли нововисвячені піддиякони, члени їхніх родин, близькі друзі.

Після Богослужіння митрополит Василій щиро привітав семінаристів, побажав святості, ревності та великих успіхів у духовному житті під опікою Небесної Матері прославленої у Зарваниці. Він подякував батькам і рідним, які були великою молитовною підтримкою для своїх дітей, подякував ректорату ТВДС, викладачам, духівникам, які супроводжували і збагачували їх духовно.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися