Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Дні духовної віднови для священників Кам’янець-Подільської єпархії

by Vira Shpuniar
474 перегляди

З благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка та єпископа Кам’янець-Подільського Івана Кулика, з 25 по 27 вересня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» тривали реколекції для священників Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ. Цей час дає можливість духовним особам почерпнути наснаги для подальшої ревної й жертовної праці з мирянами та служить для їх духовного росту. Виголошував науки й ділився досвідом сотрудник Архикатедрального собору Святого Юра м. Львова, доктор літургійного богослов’я  о. Іван Гобела.

Розпочалися реколекції із зустрічі з митрополитом Василієм, на якій присутні обговорили актуальні питання розвитку єпархії, поділилися досягненнями. У розпорядку дня поєднувалися духовні науки з служінням Святої Літургії, молитвою та особистим часом у благословенному місці.

«Під час духовних наук о. Іван Гобела ділився роздумами над покликанням і служінням кожного священника у світлі Переображення ГНІХ. Отець-реколектант зауважив, що сьогодні чимало людей відчувають себе духовно розбитими, розпорошеними, перебувають у кризі. Важливо, щоб кожен душпастир, переживаючи преображення Ісуса, зумів допомогти людям відчути близькість Бога…
Реколекції для духовенства Кам’янець-Подільської Єпархії відбуваються щороку восени. Метою днів духовної віднови є створення можливості для священнослужителів в атмосфері спільної молитви Часослова збагатити свій духовний досвід завдяки повчанням реколектанта й особистому спілкуванню з ним» – зазначають на офіційному сайті Кам’янець-Подільської єпархії.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися