Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці відбулася VI професійна проща пасічників

by Vira Shpuniar
1,5K перегляди

У неділю, 24 вересня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулося VІ професійне паломництво пасічників. В цей день до святого місця прибули пасічники з Тернопільської, Львівської та Волинської областей. Як і щорічно організаторами паломництва стали громадське об`єднання «Спілка пасічників Тернопільщини» спільно з  Комісією у справах родини і мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Центральною подією прощі стала урочиста Свята Літургія у малій базиліці Зарваницької Матері Божої. Очолив молитву адміністратор малої базиліки о. Дмитро Квич у співслужінні сотрудників Марійського духовного центру о. Миколи Медюха й о. Василя Куриляка, пароха собору св. апостолів Петра і Павла о. Андрія Лемчука, священників з Київської архиєпархії, Мукачівської єпархії УГКЦ, які прибули разом з паломниками до відпустового центру.

Після Богослужіння о. Дмитро від імені архиєпископа і митрополита Василія Семенюка й ректора Марійського духовного центру єпископа-помічника Володимира Фірмана сердечно привітав усіх учасників паломництва, поблагословив їхню особливу працю на славу Божу. Він подякував членам спілок пасічників України, головам обласних та районних організацій жертовність та надію на Божу милість у нелегкий для країни час й вручив митрополичі грамоти  голові ГО «Спілка пасічників Тернопільщини» п. Юрія Березовського, голові ГО «Спілка пасічників Золочівщини» п. Василю Мацилюху та голові ГО «Братство бджолярів Землі Волинської «Ройовий Стан»» п. Володимиру Дмитруку. Також отець подякував хористам з м. Чорткова та диригенту п. Івану Кікісу за прославу Господа щирим милозвучним  співом, що в цей день звучав у Зарваниці.

Опісля традиційно відбулося освячення води, а на завершення паломники молилися панахиду за загиблими героями, які полягли у боротьбі за незалежність України.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися