Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Зарваниці ділилися досвідом як дбати про людей постраждалих від війни

by Vira Shpuniar
165 перегляди

18 вересня Марійський  духовний центр «Зарваниця» відвідали представники Тростянецької  територіальної громади  Львівської області та Золотниківської громади, щоби ознайомитися з умовами, які створені для осіб-біженців, та обмінятися досвідом щодо організації роботи з адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб.

Як зазначають організатори: «Мета заходу – вивчення практичного досвіду роботи громад із внутрішньо переміщеними особами, соціально вразливими групами, забезпечення проживання й  створення умов для задоволення потреб, практик інтеграції  соціально вразливих груп в громади».

Протягом насиченого дня учасники: працівники рад, установ, старости, активісти молодіжних громадських рад, громадських організацій та нових ініціатив – обмін досвідом щодо організації якісних послуг у громадах, самозабезпечення. В Зарваниці вони відвідали новий багатофунціональний освітній центр, де ректор Марійського духовного центру єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівського Володимир Фірман провів цікавий екскурс соціальними підприємствами та ініціативами, які діють при МДЦ, поділився вагомим досвідом співпраці з громадою, благодійними організаціями. Сотрудник МДЦ  о. Андрій Шалай розповів історію розвитку святого місця, провів святинями, ознайомив з діяльністю відпустового центру та роботою духовенства з особами, які постраждали від війни. Опісля учасники оглянули цех з виготовлення пелет і фермерське господарство «Зарваниця АГРО», зацікавилися ідеєю переробки відходів зернового виробництва. Також відвідали відновлені прихистки, у яких тимчасово проживають вимушено переміщені особи,  ознайомилися з комфортними умовами, які стараються створити для них.

Обмін досвідом проведено в рамках проєкту «Сприяння інтеграції та адаптації ВПО Золотниківської громади Тернопільської області шляхом посилення взаємодії та застосування механізмів громадської участі», що реалізується ГО Центр громадської адвокатури за підтримки Європейського союзу/ European Union in Ukraine та Міжнародний фонд “Відродження” в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України».

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися