Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

VІІ професійна проща працівників лісового та мисливського господарств

by Vira Shpuniar
540 перегляди

Доброю традицією для працівників лісового й мисливського господарств Тернопільщини  стало у  переддень професійного свята здійснювати паломництво  до дому Зарваницької Богородиці. Не став винятком і цей рік, адже в суботу, 16 вересня, вони прибули до Марійського духовного центру «Зарваниця», щоби взяти участь у VІІ професійній прощі.  Також у цей день відбулося І професійне паломництво реформованої структури Подільського лісового офісу «Ліси України», яке об’єднало працівників лісової галузі Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей. Очолив духовну подорож директор Подільського лісового офісу п. Василь Гончар.

Прочани-лісівники спільнотою зібралися біля надбрамної церкви та процесійною ходою піднялися до малої базиліки Зарваницької Матері Божої. У храмі відбулася Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, у співслужінні єпископа-помічника Володимира Фірмана, адміністратора малої базиліки о. м. Дмитра Квича, а також священнослужителів, які в цей день прибули з прочанами до Зарваниці. Перед молитвою архієрей освятив хоругву Подільського лісового офісу, а також дарунок – трикирій і дикирій, які принесли в дарунок лісівники.

Після Богослужіння архиєпископ Василій щиро привітав усіх присутніх з професійним святом та подякував, що у такий особливий  день вони чисельно прибули до святого місця, щоби просити  перемоги й благословення для всієї України. Особливо архієрей висловив подяку директору Подільського лісового офісу п. Василю Гончару, вручив грамоту та пам’ятну ікону.

Опісля відбулося освячення води та молитва за Героїв, які віддали життя за незалежність  і кращу долю України.  На завершення провідних спеціалістів галузі відзначили заслуженими грамотами, а новопоставлений владика Володимир уділив кожному учаснику паломництва архиєрейське благословення.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися