Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Священники й прочани з трьох деканатів здійснили прощу до Зарваниці

by Vira Shpuniar
425 перегляди

У суботу, 16 вересня, до Зарваниці прибули вірні Великоберезовицького, Микулинецького й Козівського деканатів, щоби чисельною спільнотою скласти свої молитви за мир в Україні, перемогу у війні, порятунок для всіх захисників і кожного, хто страждає від воєнного лихоліття. Прочани разом з душпастирями великими групами пішки подолали шлях до відпустового центру, вірячи, що Небесна Мати вислухає кожного, хто прийде до Неї.

У парафіяльному храмі паломники складали свої молитви перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої. Відтак у каплиці всіх святих Українського народу відбулася Божественна Літургія, яку очолив декан Микулинецький о. Іван Зозуля у співслужінні декана Великоберезовицького о. Євгена Кобильника, декана Козівського о. Романа Рокецького та інших священнослужителів. Після завершення Служби Божої декан Зарваницький о. Володимир Топоровський сердечно привітав усіх присутніх. Він наголосив, що навіть не підозрюючи цього,  ми робимо особливий дарунок Пресвятій Богородиці, коли залишаємо біля неї свої серця, сповнені щирої любові.  «Приходячи на прощу, ми відчуваємо велику радість, адже Бог благословив нам цей день. Але завжди пам’ятаймо про мужніх воїнів-героїв, які ціною власного життя дарують нам кожен день і кожну хвилину радості!» – попросив присутніх о. Володимир.

Підтримуючи особливо теплу  традицію, паломники процесійною ходою із запаленими свічками та піснею пройшли до місця об’явлення Матері Божої. У каплиці над чудотворним джерелом  відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці та чин освячення води. На завершення паломники набрали цілющої води та збагатились Божою благодаттю.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися