Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Професійні паломництва працівників Головних управлінь ДСНС та ПрАТ «Тернопільгаз»

by Vira Shpuniar
194 перегляди

10 вересня з нагоди свого професійного свята на прощу до Зарваниці прибули працівники нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Тернопільської області. Очолив паломництво голова правління приватного акціонерного товариства «Тернопільгаз» Олег Караванський. Також напередодні  Дня рятувальника у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулося чисельне професійне паломництво працівників Управління ДСНС України. Проща об’єднала  спеціалістів служби з надзвичайних ситуацій з Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької , Волинської та Рівненської областей, їхні сім’ї та родини. Очолили начальник Головного управління ДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей та представники Головних управлінь ДСНС інших областей.

Як і кожного року, рятувальники пройшли процесійною ходою пройшли головною вулицею від парафіяльного храму до Марійського духовного центру. У малій базиліці  Зарваницької  Богородиці відбулася урочиста Божественна  Літургія, яку очолив адміністратор малої базиліки о. м. Дмитро Квич у співслужінні сотрудників МДЦ о. Ігоря Засійбіди й о. Василя Куриляка, а  також священників-учасників пішої прощі «Стежками Патріарха Йосифа»: о. Андрія Боднарука з парафії св. Бориса і Гліба м. Києва та диякона Юрія Вольбина з Патріаршого собору УГКЦ. Після спільної молитви о. Дмитро від імені архиєпископа і митрополита Василія Семенюка привітав учасників професійних  паломництв, подякував за велику працю та професіоналізм й відвагу, яку вони демонструють у своєму служінні, а особливо у час військової небезпеки.

На згадку про паломництво священник очільникам служб подарував ікони Зарваницької Богородиці. Окрім цього, з нагоди професійного свята він вручив грамоти багатолітнім працівникам ПрАТ «Тернопільгаз» та нагородив рятувальників, котрі відзначились при виконанні службових завдань під час очищення території, звільненої від окупантів, від вибухонебезпечних предметів.

Також о. Дмитро щиро привітав учасників пішої прощі «Стежками Патріарха Йосифа» із Заздрості до Зарваниці, що відбулася у суботу. Незважаючи на воєнну небезпеку, прочани прийшли додому Небесної  Матері, щоби подякувати за Її опіку та покров. Вірні прибули з Києва, Кам’янець-Подільського, Львівщини та інших міст. Священнослужитель подякував духівникам о. Андрію Боднаруку, диякону Юрію Вольбину, які щорічно супроводжують піше паломництво.

Опісля традиційно відбулося освячення води. Біля пам’ятника загиблим захисникам України рятувальники молилися панахиду, під час якої згадали поіменно всіх працівників Служби, які загинули від початку повномасштабного вторгнення Росії, з честю виконуючи свій професійний обов’язок. Завершилося паломництво Хресною дорого та молитвою в Українському Єрусалимі.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися