Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Особливий початок навчального року в ліцеї «Знамення»

by Vira Shpuniar
805 перегляди

У неділю, 10 вересня, в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбувся урочистий початок нового навчального року в Тернопільському обласному ліцеї «Знамення». Щороку у цей особливий день єднається уся спільнота закладу, щоби теплими обіймами й найкращими побажаннями привітати нових ліцеїсток, які вирішили завершити свій шкільний шлях у Зарваниці.

Традиційно це свято розпочалось із Святої Літургії в малій базиліці Зарваницької Матері Божої, в якій взяли участь ліцеїстки, педагоги, батьки, гості. Богослужіння очолив сотрудник Марійського духовного центру й за сумісництвом вчитель та духівник ліцею о. Микола Медюх. Привітати і підтримати дівчат приїхала заступниця директора департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової державної адміністрації п. Ганна Зварич.

Дівчатка, які цьогоріч вперше переступили поріг ліцею, урочисто прочитали молитву посвяти в ліцеїсти. У ній вони пообіцяли стати освіченими та добрими особистостями, свідомими християнками-українками. Після цього о. Микола уділив благословення та окропив чудотворною зарваницькою водою.

Напередодні, 9 вересня, спільнота ліцею «Знамення» здійснила пішу прощу «Стежками Патріарха Йосифа Сліпого» в наміренні за перемогу України, заступництво для наших захисників та щасливий початок нового 2023-2024 навчального року.  Розпочалося паломництво у с. Заздрості в родинному маєтку Патріарха Йосифа, де спільно взяли участь у Святій Літургії, відвідали музей та ближче познайомилися з постаттю кардинала Йосифа Сліпого.

 

Вам може також сподобатися