Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Реабілітаційний відпочинок для членів родин загиблих героїв

by Vira Shpuniar
325 перегляди

З 4 по 7 вересня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка проходив реабілітаційний відпочинок для родин загиблих героїв. Участь в заході взяло 32 часники: матері, батьки та дружини захисників України, які загинули від початку російської збройної агресії проти України. Маючи досвід праці з військовими і їхніми родинам, організатори створили максимально комфортні умови для духовного відновлення.

Розпочалася реабілітація спільною молитвою перед чудотворної іконою Зарваницької Матері Божої у парафіяльному храмі.  Деякі учасники вперше прибули до Зарваниці,  тому для них було організовано екскурсією відпустовим місцем. Заняття з психологічної підтримки з жіночою категорією проводила фаховий психолог Віта Мушій, а з чоловіками працював військовий капелан о. Микола Квич. Кожен день розпочинався зі Святої Літургії, також присутні молилися панахиду у каплиці святого Юрія Переможця, мали нагоду відвідати Хресну дорогу, Український Єрусалим та інші святині Марійського духовного центру.

Окрім роботи в групах для учасників організували цікаве дозвілля. Креативний майстер-клас з виготовлення пам’ятних значків провела Ольга Сорочкевич, захопливу малюнкову арт-терапію організувала засновниця творчої майстерні «Синя птаха» арт-вчитель Ірина Шуст. Для чоловіків цікавим став час на природі, вони спробували себе у риболовлі.

«Форматом праці з людьми, які пережили важку для себе втрату, стала підтримка. Головним завданням було допомогти учасникам у пошуку ресурсів й того, що може дати їм надію на перспективу. Важливим є залишатися у колі людей, які пережили втрату, адже вони здатні зрозуміти й розділити цей біль», – зазначають організатори реабілітації.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися